

PEDICON 2025 SCIENTIFIC PROGRAM Day 2 | 11th January 2025 | Saturday Hall 1 - Hyderabad TIME **FORMAT DURATION** TITLE PALICC 2 Guidelines : Whats new? 20 min CHAPTER SYMPOSIUM: VILI:Recent Updates 20 min 8.00 -9.30 am PEDIATRIC INTENSIVE CARE Panel Discussion: Refractory Hypoxemia 50 min (Case Based) When Little Heads Hurt: Insights into Headache in Children 25 min 9.30- 10.45 am **GUEST LECTURES** Neurology in Motion: Video Snippets In Neurology 25 min Updates in Management of Epilepsy 25 min PANEL DISCUSSION 10.45 - 11.30 am MOVEMENT DISORDERS MADE EASY 45 min 11.30- 12.30 noor PEDIATRIC CONCLAVE Pediatrics 2025: Shaping The Future of Pediatric Practice 60 min 12.30-1.30 pm SPONSORED SYMPOSIA Vaccines In Practice 60 min Vitamin Responsive Encephalopathy Role of DHA in Neurology Advances in SMA 1.30-2.20 pm IMPACTFUL SUPER 5 50 min (10 min each) Stem Cell Therapy in Neurology: Breakthrough or Illusion? Turning the Tide: Effective Approaches for Treatable Inborn Errors of Metabolism **GUEST LECTURE** Frequently Missed Neurological Diagnoses in Pediatric Practice 20 min 2.20 -3.10 pm PANEL DISCUSSION Emerging Therapies for Pediatric Gastrointestinal Disorders 30 min PANEL DISCUSSION Acute Jaundice in Pediatrics: Facts, Myths, and Misconceptions 3.10- 4.00 pm 50 min UG QUIZ

5 Teams

60 min

4:00-5:00 pm

UG QUIZ

PEDICON 2025 SCIENTIFIC CONFERENCE Day 2 11th January 2025 Saturday				
		Hall 2 - Warangal		
TIME	FORMAT	TITLE	DURATION	
		Health Disparites Among Unreached Adolescents	20 min	
8.00 -9.30 am	CHAPTER SYMPOSIUM ADOLESCENT	Lecture 2: Figure Expectations of Adolescents and its Assessment	20 min	
8.00 -9.30 am	HEALTH	Panel Discussions: Health education About digital Wellbeing , Sexual Wellbeing & Metabolic Wellbeing for Teenagers	50 min	
0.00 40 45	OUEST LESTURE	Liver Transplant Program in India	25 min	
9.30- 10.45 am	GUEST LECTURE	Fecal Microbiota Transplant: The Gut Reboot	25 min	
		DELIVERING A PRESENATTION: THE ART AND SCIENCE	25 min	
10.45 - 11.30 am	PANEL DISCUSSION	The Mystery of Little Tummies: Panel Insights on Recurrent Abdominal Pain	45 min	
11.30- 12.30 noon	UNRESTRICTED SCIENTIFIC GRANT SESSION (BBIL)	Vaccine Samvadh	60 min	
12.30-1.30 pm	PEDIATRIC CONCLAVE	Saving the Saviours : Strategies for NavIgating Challenges & Preventing Burn outs	60 min	
		Mesentric Lymphadenopathy		
		Management of GERD		
1.30-2.20 pm	YOUNG & IMPACTFUL SUPER 5	Abdominal Epilepsy / Migraine	50 min	
		Recent Developments in CMPA		
		NASH - Management		
2.20 2.45 pm	REVERSE PANEL 1	Hot and Shaky: Fever with Convulsion		
2.20 - 2.45 pm	NEVENSE PAINEL I	In the Gray Zone: Dilemmas in Neuro Infection Diagnosis and		
2.45-3.10 pm	REVERSE PANEL 2	Management	25 min	
3.10- 4.00 pm	PANEL DISCUSSION	Recent Trends in Mycoplasma Infections: Causes and Concerns	50 min	

PEDICON 2025 SCIENTIFIC CONFERENCE Day 2 11th January 2025 Saturday					
	Hall 3 - Adilabad				
TIME	FORMAT	TITLE	DURATION		
		Acute Pancreatitis - Changing Concepts	20 min		
8.00 -9.30 am	CHAPTER SYMPOSIUM	Vomiting in Paediatrics - When to Evaluate and Refer?	20 min		
0.00 0.00 0.11	GASTROENTEROLOGY	GI bleed - Scenarios on Upper GI bleed, Lower GI Bleed & Occult bleed	50 min		
		Nourishing the Most Vulnerable: Nutrition in Critically Ill Child	25 min		
9.30- 10.45 am	GUEST LECTURE	Debate: Autoimmune Encephalitis- Overdiagnosed or Underdiagnosed?	25 min		
		DSS: Fluid/Albumin/Steroid. When, What, Why?	25 min		
10.45 - 11.30 am	PANEL DISCUSSION	Inotropes in Critical Areas:	45 min		
10.45 - 11.30 aiii	FAINEL DISCUSSION	Clarity in confusion	45 111111		
11.30- 12.00 noon	GUEST LECTURE	Managing Mass Casualty	30 min		
12:00- 12:30	GUEST LECTURE	Indentification of Potential Organ Donor and Donor Maintenance	30 min		
12.30-1 pm	UNRESTRICTED SCIENTIFIC GRANT SESSION (GSK)	Management of Childhood Ottitis Media: Delphi Study	30 min		
1 - 1.30 pm	UNRESTRICTED SCIENTIFIC GRANT SESSION	TBD	30 min		
		NICU Graduates:			
	VOLING A IMPACTEUR OURER S	Thriving beyond Critical Care Use of biomarkers in sepsis			
1.30-2.20 pm	YOUNG & IMPACTFUL SUPER 5	Imuno Modulents in PICU	50 min (10 min each)		
		ECMO in NICU: An Overview			
		Fungal Sepsis Guidelines			
2.20-2.45	PANEL DISCUSSION	Pediatric Interstitial Lung Diseases: Emerging Insights	25 min		
2.20 2.40	17MALE DIGOGGGION	. Salatio interestint Europeasso. Emerging maighte	20111111		
2.45 - 3.10 pm	PANEL DISSCUSSION	Management of Pediatric Polytrauma	25 min		
3.10- 4.00 pm	PANEL DISCUSSION	Neurocutaneous Syndromes: Essential Insights for Pediatricians	50 min		

PEDICON 2025 SCIENTIFIC CONFERENCE Day 2 11th January 2025 Saturday				
		Hall 4 - Karimnagar		
TIME	FORMAT	TITLE	DURATION	
8.00 -9.30 am	CHAPTER SYMPOSIUM NEUROLOGY	Lecture 1: Mode of Action of Antiepiletics Lecture 2: AFP Beyond Polio Panel Discussion: Childhood Epilepsy: Case Based Discussion	20 min 20 min 50 min	
9.30- 10.20 am	GUEST LECTURE	E- FAST Scan Less is more in ER: The New slang	25 min 25 min	
10.20- 10.45 am	UNRESTRICTED SCIENTIFIC GRANT SESSION Dr Reddy's Lab - Sanofi	From Fever to Fatality: Why Early Protection Against IMD Matters?	25 min	
10.45 - 11.30 am	UNRESTRICTED SCIENTIFIC GRANT SESSION Dr Reddy's Lab - Sanofi	Conversations on Vaccines in Action: Building a Healtier Future	45 min	
11.30- 12.00 noon	GUEST LECTURE	Journey of Pediatric Intensive Care In India	30 min	
12:00- 12:30	GUEST LECTURE	Necrotizing Pneumonia: Science, Symptoms and Survival	30 Min	
12.30 -1.15pm	PANEL DISCUSSION	Quantifying the Crisis: Sepsis Scoring and Relevence to Outcome	50 min	
1.15-1.30 pm	UNRESTRICTED SCIENTIFIC GRANT SESSION	SCIENTIFIC GRANT SESSION (ZYDUS)	15 min	
1.30-2.20 pm	IMPACTFUL SUPER 5	Testicular Torsion Zipper injuries Little Explorers:Toddler Injuries in Everyday Life Foreign Body Ingestion The Art of Healing: Essentials of Wound Management	50 min	
2.20 -2.45 pm	PANEL DISCUSSION	RENAL TUBULAR ACIDOSIS : APPROACH	25 min	
2.45 - 3.10 pm	PANEL DISCUSSION	Session 2: Cytokine Tsunami: Macrophage Activation in Immune Dysregulation	25 min	
3.10- 4.00 pm	PANEL DISCUSSION	Medication Errors in Intensive Care	50 min	

PEDICON 2025 SCIENTIFIC CONFERENCE					
	Day 2 11th January 2025 Saturday				
		Hall 5 - Mahabubnagar			
TIME	FORMAT	TITLE	DURATION		
		Lecture 1: Component Resolved Diagnostics	20 min		
8.00 -9.30 am	CHAPTER SYMPOSIUM	Lecture 2: Impulse Oscillometry	20 min		
0.00 -0.00 am	ALLERGY AND APPLIED IMMUNOLOGY	Panel Discussion: Atopic March- Newer Insights	50 min		
9.30- 10.20 am	GUEST LECTURE	From Cells to Shots: The Fundamentals of Immunology and Vaccination	25 min		
		Decoding HPV Vaccine Schedule: Way Ahead	25 min		
10.20- 10.45 am	UNRESTRICTED SCIENTIFIC GRANT SESSION (PFIZER)	Community Acquired Pneumonia	25 min		
10.45 - 11.30 am	PANEL DISCUSSION:	Vaccine Advocacy: Strategies to Reduce Zero-Dose Children	45 min		
11:00- 11:30	GUEST LECTURE	Indradhanush and Pediatrician	30 min		
11.30- 12.00 noon	GUEST LECTURE	Vaccination for Post Exposure Prophylaxis	30 min		
12.30-1.10 PM	UNRESTRICTED SCIENTIFIC GRANT SESSION KIMS CUDDLE HOSPITAL SYMPOSIUM	Effective Doctor Patient Communication: Key Part in Building a Therapeutic Relationship	40 min		
1.10 -1.30 PM	UNRESTRICTED SCIENTIFIC GRANT SESSION (SANOFI)	Enterogermina	20 min		
		Speaker 1: On the Radar: Malaria Vaccine			
	YOUNG & IMPACTFUL SUPER 5	Speaker 2: On the Radar: Chikungunya Vaccine			
1.30-2.20 pm		Common Errors & Solutions in Vaccination	50 min		
		Vaccination in Boys: HPV 4 vs. HPV 9			
		STRAINS ENDGAME: PCV 15,20,30 in pipe			
2.20-3.10 pm	UNRESTRICTED SCIENTIFIC GRANT SESSION (SANOFI)	Changing landscape of RSV Prevention	50 min		
2.10, 4.00 =	PANEL DISCUSSION	COOTING THE DIFFERENCE FEVER WITH 24CH	50		
3.10- 4.00 pm	PANEL DISCUSSION	SPOTTING THE DIFFERENCE : FEVER WITH RASH	50 min		

PEDICON 2025 SCIENTIFIC CONFERENCE Day 2 11th January 2025 Saturday			
		Hall 6 - Medak	
TIME	FORMAT	TITLE	DURATION
	CHAPTER SYMPOSIUM	Lecture 1: Polluted Air, Ailing Lungs: Impact of Air Pollution on Respiratory Health	20 min
8.00 -9.30 am	ENVIRONMENT AND	Lecture 2: Food Wastage and its impact on Environment	20 min
	CHILD HEALTH	Panel Discussion: Childhood in the Digital Age: Hazards of Mobile Technology	50 min
		Infection Mimics in Neonates: Unraveling the Diagnostic Dilemma	25 min
9.30- 10.45 am	GUEST LECTURE	From Womb to World: Evidence-Based Perinatal Interventions for better Neonatal outcomes	25 min
		The Surviving Sepsis Guidelines: Key Insights and Updates	25 min
10.45 - 11.30 am	PANEL DISCUSSION	Telemedicine in Neonatology: Revolutionizing Access in Underserved Areas	45 min
11.30- 11.50		NICU Care Models: Family-Centered Care or Protocol-Driven Practices?	20 min
11:50- 12:10	DEBATE	Decision- Making for Infants ≤24 Weeks: Intensive vs. Palliative Care Paradigms	20 min
12.10- 12.30		AI in Neonatology: Supportive Tool or Potential Threat?	20 min
12.30-1.30 pm	AWARD PAPERS	AWARD Papers	60 min
1.30- 1.55pm	GUEST LECTURE	From Bedside To Bench : Cultivating A Research Mindset In Future Physicians	25 min
1.55- 2.20 pm	PANEL DISCUSSION	Shaping Futures: Early Interventions in Neonatal Brain Development	25 min
2.20-3.10 pm	IMPACTFUL SUPER 5	Green Corridors: Sustainable Newborn Trasport Strategies Advancements in Neonatal Resuscitation NEC:Recent Advances in Management Strategies Preterm Parentral Nutrition: What's new? Minimal Invasive Surfactant therapy	50 min (10 min each)
3.10- 4.00 pm	PANEL DISCUSSION	Kawasaki Disesase - Mimics and management	50 min

PEDICON 2025 SCIENTIFIC CONFERENCE				
Day 2 11th January 2025 Saturday				
		Hall 7 - Khammam		
TIME	FORMAT	TITLE	DURATION	
		Developmental Screening and Assessments: The Indigenous way	20 min	
8.00 -9.30 am	CHAPTER SYMPOSIUM	Lifestyle Modifications in ADHD	20 min	
	NEURO DEVELOPMENT	Panel Discussion: Navigating the Way Ahead with a Diagnosis of ASD: What to do in Office Practice	50 min	
		Lecture 1- Medium Vessel Vasculitis	25 min	
9.30- 10.45 am	GUEST LECTURE	Lecture 2 - Skin Manifestations in Rheumatology	25 min	
		Lecture 3 -Disease-Modifying Antirheumatic Drugs (DMARDs)	25 min	
10.45 - 11.30 am	PANEL DISCUSSION	From Molecules to Miracles: The Promise of Biologicals	45 min	
11.30- 12.00 noon	GUEST LECTURE	Fighting Morbidity In Rheumatology	30 Min	
		Recent Advances in Therapeutics for Genetic Disorders and the		
12:00- 12:30	GUEST LECTURE	Indian Scenario	30 Min	
12.30-1.30 pm	AWARD PAPERS	AWARD Papers	60 min	
		Quick Dive: Ankylosing Spondylitis		
		Quick Dive: HSP		
1.30-2.20 pm	IMPACTFUL SUPER 5	Monitoring Steroid Therapy in Children	50 min (10 min each)	
		Infection Mimics in Rheumatology		
		Apporach to Muscle Pains		
2.20. 2.10 pm	REVERSE PANEL 1	Shots for Teens: Adolescent Vaccination	25 min	
2.20 -3.10 pm	REVERSE PANEL 2	The Future of Vaccinology	25 Min	
		-		
3.10- 4.00 pm	PANEL DISCUSSION	Kidneys Under Fire: Tackling Renal Issues in Systemic Illness	50 min	

PEDICON 2025 SCIENTIFIC CONFERENCE Day 2 11th January 2025 Saturday				
		Hall 8 - Nalgonda		
TIME	FORMAT	TITLE	DURATION	
	CHAPTER SYMPOSIUM	Lecture 1: New Insights into the Mastitis Spectrum	20 min	
8.00 -9.30 am	INFANT & YOUNG CHILD FEEDING	Lecture 2: Colostrum: The White Gold	20 min	
		Panel Discussion: Human Milk BankingScopes and Horizons	50 min	
		Syncope Decoded	25 min	
9.30- 10.45 am	GUEST LECTURE	Approach to Pediatric hypertension	25 min	
		Rising to the Challenge: Addressing Polio Resurgence	25 min	
10.45 - 11.30 am	PANEL DISCUSSION	Tele Echo: Bringing Cardiac Diagnostics to Your Doorstep	45 min	
11.30- 12.00 noon	GUEST LECTURE	Intriguing Case Scenarios In Pediatric Nephrology	30 min	
12:00- 12:30	GUEST LECTURE	The Fragile Filter: Preserving Kidney Function In Pediatric Patients	30 min	
12.30-1.30 pm	AWARD PAPERS	AWARD PAPERS	60 min	
	YOUNG & IMPACTFUL SUPER 5	Echogenic Focus in Antenatal scan		
		Keeping the PDA open		
1.30-2.20 pm		Rhythm Rescue: Approach to SVT	50 min	
1100 2120 pill		Timing Matters: Surgical management of congenital heart disease	56	
		Resurgence of Rheumatic fever		
2.20 -2.45 pm	GUEST LECTURE	Myocardial Diseases: From Cardiomyopathies to Inflammation	25 min	
2.45 -3.10pm	GUEST LECTURE	Future of Health Care 2.0	25 Min	
3.10- 4.00 pm	PANEL DISCUSSION	Social Prescription: How Pediatricians Can Address Social Needs	50 min	

PEDICON 2025 SCIENTIFIC CONFERENCE Day 2 11th January 2025 Saturday				
		Hall 9 - Nizamabad		
TIME	FORMAT	TITLE	DURATION	
	CHAPTER SYMPOSIUM GROWTH & DEVELOPMENT	Role Of Pediatrician In Multidisciplinary Treatment of Neuro Atypical Children	20 min	
8.00 -9.30 am		Play In Childrean: Diagnosis To Therapy	20 min	
		Panel Discussion: Debate: Interventional Center Vs Home Based Therapy	50 min	
	GUEST LECTURE	Environmental Health Policy and Pediatric Health Equity	25 min	
9.30- 10.45 am		Innovative Technologies for Environmental Health Monitoring	25 min	
9.30- 10.45 am		Environmental Changes and Emergence of New Diseases	25 min	
10.45 - 11.30 am	PANEL DISCUSSION	Advocating for Hygeine in Schools (WASH)	45 min	

	ROLE PLAY 1	Cyberbullying	20 Min
11.30- 12.30 noon	ROLE PLAY 2	Pediatric Depression	20 min
	ROLE PLAY 3	Relationship Issues	20 min
12.30-1.30 pm	AWARD PAPERS	AWARD PAPERS	60 min
	YOUNG & IMPACTFUL SUPER 5	Walkability and Bikeability: Designing Child-Friendly Communities	50 min
1.30-2.20 pm		Raising Eco-Aware Kids: Guiding Parents and Children	
1.30-2.20 pm		Sip Smart: Sugary Drinks and Child Health	
		Silent Threats: Environmental Disruptors in Children's Health	
		Eco-Engage: Harnessing Media for Environmental Health	
2.20 -2.45 pm	GUEST LECTURE	Counselling A Difficult Parent	25 min
2.45 - 3.10	GUEST LECTURE	Breaking The Bad News	25 min
3.10 - 4.00 pm	PANEL DISSCUSSION	Management Of Suicidal Poisoning In Adolescents	50 Min